За што може да се користат каиши за автомобилски жици?

- 2021-06-08-

Во комплет со целото ожичување на возилото за производство на делови поврзани со струјното коло. Целиот индустриски синџир на приклучоци за жици на возила вклучува кабли и жици, конектори за радиофреквенција, опрема за производство, производство на жици за возила на возила и синџири на индустријата за апликации во средината и низводно.

Употребата на каиши за ожичување на возилата е многу честа појава и може да се користи во автомобили, електрични производи, електронски компјутери и опрема за комуникација, На ниво на разни електронски уреди, инструменти и опрема, коланите за автомобилски жици се поврзани со целото тело на автомобилот, грубо во H форма.


Кабелот за автомобил се нарекува и кабел за дното под притисок, кој е различен од општите жици за подобрување на домот. Општи жици за подобрување на домот се бакарни едножилни кабли со одредена јачина. Каблите за автомобили се бакарни мулти-јадрени бакарни жици. Некои бакарни жици се тенки како коса. Неколку, па дури и десетици жици од меко бакарно јадро се затворени во пластична изолациона цевка (полиетилен), која е мека и не е лесно да се скрши.

Поради уникатноста на автомобилската индустрија, целиот производствен процес на жици е исто така поуникатен од другите општи оживки за поврзување возила.

Системот за управување со темперамент за производство на жици е грубо поделен во две категории:
1. Врз основа на поделбите на европските земји, вклучително и мојата земја: примени систем за управување со TS16949 за контрола на целиот производствен процес.
2. Доминирана од Јапонија: На пример, Тојота Мотор и Гуангжу Хонда имаат свои системи за управување за контрола на целиот производствен процес.

Заедно со подобрувањето на улогата на автомобилите, широката употреба на системи за контрола на електронски уреди, се повеќе и повеќе електрична опрема, с and повеќе кабли и целата жица за жици на возилото станува подебела и потешка. Затоа, одличните автомобили се опремени со CAN автобус и користат повеќеканален систем за пренос на софтвер. Во споредба со традиционалните жици за комплетни возила, повеќеканалната опрема за пренос во голема мера го намалува бројот на далекуводи и придружниот софтвер, што го олеснува ожичувањето.