Дали знаете кои се условите за опремата за медицинско ожичување

- 2021-06-08-

Во врвната медицинска опрема за мониторинг, квалитетот на медицинската терминална линија е построг. С the додека квалитетот ги исполнува барањата, може да се гарантира континуирано подобрување на технологијата. Дали знаете кои се условите за медицинските жици?

Медицинската опрема од висока класа има многу тесна структура на производи, која бара точност во преносот на податоци, количината на податоци е исто така голема, а барањата за интеграција се многу високи. Општите медицински жици за жици ги користат следниве решенија:

1. JST1.0 теренот SHD серија 50 е избран како конектор, а надворешната големина е во рамките на 30MM*5MM*5MM, а медицинската жица е обложена со злато.


2. Најголемата тешкотија на медицинските жици е тоа што технологијата за обработка е многу напорна и мора да постигне висока прецизност и гаранција за мувла. Терминалот за стегање усвојува јапонска автоматска машина за стегање, а калапот е исто така и оригинален потпорен калап.

3. Дизајнот на медицинскиот кабел за жици мора да ја прекине традицијата. Според барањата за изведба, мора да се избере AWG28#. Меѓутоа, конвенционалната жица AWG28# има голем надворешен дијаметар. По разговорот со производителот на жици, тој се менува на 0,55 надворешен дијаметар.

4. Со цел да се обезбеди стабилност на сигналот за пренос за опремата за медицински жици, поврзаните линии за податоци се извртени. Според различните барања на преносот, може да се развијат различни растојанија на извртување за да се исполнат барањата.