Зошто треба да се прилагодат прицврстувачите за електронски жици?

- 2021-06-08-

Заеднички електронски жици за жици може да се најдат во повеќето електронски уреди. Иако вообичаените електронски жици за поврзување се повообичаени од прилагодените електронски жици, приспособените електронски жици имаат уникатни предности. Следниов уредник ви ги кажува придобивките од сопствената опрема за електронско ожичување.

Покрај тоа, поради постојано растечкиот тренд на науката и технологијата, барањата за изведба на електронските жици постепено се зголемуваат. Затоа, ременот за електронско ожичување мора да продолжи да иновира. Неопходно е да се започне со дизајн. Со цел да се задоволат постојано зголемените технички барања, методите на производство и монтажа постојано се развиваат.


Кои се специфичните типови на материјали за жици за електронски жици?
1. Гола бакарна жица: Електричните перформанси на голата бакарна жица се добри, но недостаток е што е лесно да се оксидира.

2. Сребро обложена бакарна жица: Сребро обложената бакарна жица има подобри електрични својства од лимената бакарна жица, но цената е повисока.

3. Полиуретанска емајлирана жица: Полиуретанска емајлирана жица е со висок квалитет и мека, главно се користи за жици за слушалки.

4. wireица од бакарна фолија: wireицата од бакарна фолија има добра спроводливост и флексибилност на сигналот, но бидејќи содржи јадро од влакна, лесно ја апсорбира влагата, што може да предизвика оксидација и поцрнување.

5. Конзервирана бакарна жица: Проводниот сигнал на конзервираната бакарна жица е добар, заглавениот проводник е пофлексибилен, а калајната бакарна жица ефикасно може да спречи оксидација.

6. Челична жица обложена со бакар: Иако челичната жица обложена со бакар има спроводливост на бакар и цврстина на челик, електричниот сигнал се распаѓа премногу брзо и не може да се користи како сигнална жица.