Обработката на жици ги задоволува потребите на сите сфери на животот.

- 2021-06-08-

Технологијата измисли бесконечна продуктивност, а индустриската револуција го промовираше континуираниот напредок на човечката цивилизација чекор по чекор. Автоматизацијата на опремата за индустриско производство, механизацијата на земјоделството и интелигенцијата на високотехнолошките одбранбени производи како вселенски бродови и ракети се издигнуваат во вселената. Најважната „работа“ за спојување машини и опрема од различни занимања како индустрија, земјоделство и национална одбрана е линијата за поврзување опрема.

Производителите за обработка на кабли тврдат дека има и најчесто користени електронски производи во секојдневниот живот. Дигиталните производи, мобилните телефони, компјутерите, телевизорите итн., Сите имаат некои основни центри, проследени со поврзување на жици.

Секој електронски производ нема да работи без линија за поврзување. Што се однесува до неговите електронски производи, најоддалечената линија за поврзување е кабелот за напојување, кој може да се подели на: едноставна линија за поврзување на линијата за полнење е како обичен кабел за напојување; USB конекција за поврзување што пренесува сигнали и енергија е како компјутерски тип plug-and-play Глувче, слушалки, итн.

Од внатрешната структура на електронски производи, интегрираното коло на плочата е соодветно и неуредно, и секоја врска е неопходна за постоење на поврзувачки жици. Поврзувачките жици се мостови што ја поврзуваат секоја компонента. Еден повеќе е неопходен, еден помалку не е потребен, и потребно е разумно планирање. На Може да се види дека линијата за поврзување е приматот на денот.

Мобилните телефони што требаше да ги носите со себе кога излегувате се преполни. Денес, можете лесно да го поврзете вашиот мобилен телефон со преносно напојување со помош на кабелот, што може да го натера вашиот мобилен телефон никогаш да не се исклучи лесно. Тоа е голема погодност за сечиј живот, подобрување на квалитетот на животот и ефикасноста на работата, а со брзиот развој на вештините, с and повеќе и повеќе рафинирано, попрефинето и поудобно.

Производителот за обработка на кабли рече дека надворешниот кабел за поврзување на електронски производи, како што е USB -кабелот за податоци, цената е многу ниска. Два или три метри долга е само помалку од десет јуани, а работниот век не е краток. Ако е скршен, може да се замени од почеток. Потрошните материјали, како што се полначи за мобилни телефони, освен конекторот со тркалезна централна порта, може да се полнат само на штекерот за напојување. По подобрувањето, може директно да се поврзе со компјутерот или да се поврзе со полнењето на некои мобилни уреди. Функцијата е значително подобрена. На

Широката примена на жици за поврзување ã € € € € € доведе до енергично производство во сите сфери на животот. Особено во регионите Делта на реката Перл, како што се Шенжен, Донггуан и Гуангжу, многу големи и мали компании се собраа заедно, сите сакаа да ја поделат тортата во професионалната линија за обработка. Според нецелосните статистики, повеќе од 20% од електронските производи во земјата доаѓаат од крајбрежните области Гуангжу, Шенжен и Донггуан, каде електронските производи се произведуваат свети места. Со електронски производи, постојат природно поврзувачки линии, и двете се неразделни.